perjantai 16. elokuuta 2013

Neenuskan ja Emeli Designin kilpailu, äänestys loppuu pian :)

Nyt oli mennyt kyllä totaalisesti ohi tämän äänestyksen käynnistyminen, ja sehän loppuukin jo pian :O Eli tämä viikonloppu aikaa käydä vaikuttamassa Neenuskan blogissa, linkki suoraan äänestykseen tässä.

Ja miksikös minä sitä hehkutan, no siellähän on tekemäni huppari kuva nro. 10.



Lisää kuvia aiemmin valmistuneesta hupparista löydät aiemmasta postauksesta, klik.

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Sadepäivän ompeluksia

Täällä vietetään kankaatonta elokuuta fb:n ompeluelämää-ryhmän inspiroimana. Ja koska uusia ei tässä kuussa tule, on oikein hyvä keskittyä vanhojen hankintojen tuhoamiseen. Ja tälläisiä niistä valmistui tällä kertaa.


Tunika tytölle, koko 98. Kaava on muokattu Ottobren Raide-trikoopaidasta. Mietin pitkään teenkö tähän tuplahihat vai en. Päätin sitten olla tekemättä. Kaapissa odottelee kasa ihania yksivärisiä interlockeja, niistä pitäisi tehdä pitkähihaisia syksyksi. Tänne alle kävisi pinkki, lime tai turkoosi, niin tai miksi ei ruskeakin, onhan nuo kantitkin ruskeat (näyttää kyllä aika mustilta kuvassa, mutta tummanruskeat ne on, kuvitelkaa :D).


Muuten samanlainen tunika kuin yllä, mutta tähän laitoin tuplahihat ja taskun. Tästä tuli aika hauska :) Sitten pitäisi varmasti tehdä parit joustisleggarit näiden kaveriksi syksyä ajatellen...

Blogin sivuosassa on jonkin aikaa keikkunut "mainos", eli lupailin hiljattain järjestää jotain pientä kivaa arvontaa kun lukijamäärä nousee kolminumeroiseksi. Mitä olette mieltä arvonnan palkinnosta, ommeltu juttu vai kangas/tarvike(ylläri)?


lauantai 10. elokuuta 2013

Johan on surissu...

Nyt tekisi melkein mieli varoittaa heti alkuun huonoista kuvista. Kuvausassistentti (aurinko) oli vähän huonolla tuulella ja osa kuvista on ylivalottuneita ja osa taas pilvisen synkkiä...

Mutta mutta, lupasin tehdä itselleni seuraavaksi jotain muuta kuin hupparin. No teinkin. Tein oman virityksen Bohemian-tunikan kaavan pohjalta (Ob 5/09). Koko oli muistaakseni 34.


Eteen tein rypytyksen ja aluksi myös taakse, mutta se ei oikein istunut nätisti. Näytti lähinnä Notre Damen kellonsoittajalta... Nyt siellä on siis vastalaskos, toimii paremmin, mutta ei täydellinen. Paras olisi, jos kaavassa ei olisi takana tuota ylimääräistä väljyyttä lainkaan. Hihansuihin laitoin myös rypytykset kanttauksen alle.  Tyttö oli sitä mieltä, että äiti on tehnyt itelleen yöpaidan... No ajattelin tällä "yöpaidalla" mennä siskon pojan synttäreille huomenna.


Pojalle piti tehdä pari yökkäriä tutulla Villikko-kaavalla, koko 80 (Ob 1/13). Värit ei kyllä pääse oikeuksiinsa näissä kuvissa. Tuolla haaruksessa on lahjeresorien väriset kam-nepit tehosteena.


Toinen samanlainen siis. Tähän kokeilin ensimmäistä kertaa pienempiä kam-neppejä. Ihan toimivilta nekin vaikuttaa. Täytyy nyt oikein testailla kumpi koko on käytössä oikeasti toimivampi. Tässäkin nepit lahjeresorien väriset.


Molempien lahjeresorit on käännettävää mallia. Meillä oli joskus tytöllä H&M:n yöhaalari, jossa oli tälläiset lahkeet ja tykkäsin kovasti käytössä.


Bert-body, koko 80 (Ob 1/12), valmistui pitkään marinoiduista JNY:n trikoista. Ja kun neppien testailun makuun pääsin, testasin tähänkin sitten eri neppejä. Jotain metallisia rengasneppejä. Aika löysiltä tuntuu. Vähän epäilen, että löystyy varmaan käytössä vielä lisää ja sitten on helmat auki jatkuvasti... En tiedä minkä merkkisiä nämä nepit on, olen ystävältä nämä joskus ostanut. Kamalasti kuumottaisi kyllä tilata pressiin metallinepeille käyvät leuat ja kasa neppejä...

Näiden lisäksi surautin vielä siskon pojalle synttäriviemisiä, mutta jätetään ne varmuuden vuoksi ensi kertaan ;)

lauantai 3. elokuuta 2013

Jaffat tulloo! Pois alta!


Tein jälleen hupparin itselleni :D Nyt varmaan riittää vähäksi aikaa tätä lajia...


Ja yllättäen mallihan on täysin sama kuin edellisissä huppareissa. Tästä tuli kyllä niin hyvä kaava :)


Viimmeksi valmituneeseen huppariin tuli kuminauhapoimutus vyötärölle. Se oli aika kiva käytössä, joten laitoin tähänkin samanlaisen.


Vyötärökuminauha tulee tässäkin n. 10cm etukappaleen puolelle.


Hupun kiinnityssauma on huoliteltu alavaralla.


Tämän kuvan voit bongata Neenuskan ja Emeli Designin järjestämästä ompelukilpailusta sitten kun äänestysaika alkaa ;)