tiistai 25. kesäkuuta 2013

Nukkuvia kettuja

Tällä pajalla on tehty päätös saattaa jo leikatut kesävaatteet valmiiksi, jonka jälkeen aletaan katsella syksyn vaatetilannetta. No leikattuna on aikamoinen kasa, joten kyllä kesävaatetta vielä paininjalan alle jonkin verran päätyy :)

Poitsulle tein tällä kertaa kesäksi kaksi settiä. Kettukuosinen trikoo oli kyllä ostettu yövaatteeksi, mutta niitäkin kankaita alkaa olla jo aikamoinen pino, joten päätin leikkoa nämä bodeiksi. Housut ovat myös trikoota.


Lyhythihainenbody Baby Whale, koko 80 (ob 3/13 ), shortsit Summer Sea, koko 74 (ob 3/13 )


Bodyn takapuoleen laitoin raitatrikoon ihan tylsästi siitä syystä, ettei kangas muuten riittänyt.


Pitkähihainenbody Bert (neppari siirretty olalle), koko 80 (ob 1/12) ja housuina lahkeista pidennetyt Summer Sea:t, koko 74 (ob 3/13). Molemmissa housuissa on ohjeesta poiketen ihan tavalliset kaksinkertaiset resorit.

Tulipa hauskasti molempiin bodeihin melkein samoihin kohtiin kuviot :D

torstai 20. kesäkuuta 2013

Huppari, ihan itselle :O

Ompeluhuoneessa on ollut kovin hiljaista viimme päivinä. Meillä on nukuttu huonosti ja väsymys aiheuttaa megamahtavaa migreenijomotusta :/ Tänään päätin kuitenkin ommella erään erittäin kauan keskeneräisenä lojuneen projektin loppuun. Ja siis, tämähän on itselle :O


Kaava on muokattu Ottobren Saturday Chilling-hupparista (ob 5/11). Raglanhihat on muistaakseni melko suoraan jostain Joka tyypin kaavakirjasta. Ottobre oli joskus reilu vuosi sitten lainassa ystävältä ja olin piirtänyt hupparin ilman taskuja. Kaavaa muokatessa päätin sitten laittaa siihen taskut. Sitten törmäsin jonkun samalla kaavalla tekemään huppariin ja totesin, että siinähän on samanlaiset taskut kuin piirtelin omaani... Googletus kertoi, että olen sitten kaavoittanut siihen samanlaiset taskut kuin alkuperäisessä :D Kangas on ystävältä ostettua verkkaria.




En muista kuuluiko alkuperäiseen kaavaan alavaroja, mutta tässä minun omassani on. Ihan kiva huppari tuli, kehtaa tällä nyt ainakin koiraa pissittää :)  Päässä muhii jo idea seuraavasta hupparista...

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Sewingbird


Vaihde jäi päälle, kassivaihde nimittäin. Arvonnan voittajalle lähtenyt kassi oli mielestäni niin kiva, että tein itselle samanlaisen :) Ja pari muutakin. Itseasiassa pitäisi tehdä vielä ainakin yksi kassi vähän vahvemmasta materiaalista kauppakassiksi. Meillä ei käytetä kaupan muovikasseja kuin yllätysostoksilla (jos ei laukusta satu löytymään kangaskassia, tai se ei riitä). Näissä ohuemmissa, lakanavahvuisissa, ei ole mielestäni kiva kantaa painavampia ostoksia. Kantohihnat ovat kaikissa pitkät, tykkään kun voi kantaa olalla.


Tämän kassin kangas on samaa vanhaa lakanaa (tms.) uusiokäytössä, kun voittokassi edellisessä postauksessa.



Tämän kassin kangas on Tildaa ja ilmeisesti tarkoitettu käytettäväksi ns. merkkeinä. Kun näin tämän, ajattelin heti kassia, vasta sitten aloin tarkemmin katsoa mitä kuvioissa lukee. Kankaan värit on vähän turhan hempeät makuuni, päätin sitten vielä tehostaa makeutta vaaleanpunasävyisillä kantohihnoilla. Tästä tulee hyvä ompelutarvikepussukka vaikka laneille lähtiessä :)


Tämän kassin kankaat on jämäpaloja aiemmista projekteista. Oksakankaasta meillä on taulu ja ruskeasta on ollut joskus aiemmassa asunnossa verhokappa. Tähän päätin applikoida perhosen hetken mielijohteesta. Ei se sillä mielestäni ainakaan pilalle mennyt :D


Uusia lukijoita on tipahdellut tasaiseen tahtiin, tervetuloa vain kaikille :)

torstai 6. kesäkuuta 2013

Siemenkota, kukka ja tähti, siitä se sitten lähti...

Aloitetaan viime postauksen kuva-arvoituksella. Kaikki arvoitukseen vastanneet tiesivät oikein, eli unikon siemenkota. Meillä kasvaa aivan mahtavan suuria kerrottuja unikkoja (joita kitkin ensimmäisenä keväänä rikkaruohoina, näyttää nimittäin vähän ohdakkeelta tms. rikkaruoholta aluksi :D), tälläisiä niistä kuitenkin tulee (kun ei kitke :D)


Oikein arvanneiden kesken lupasin arpoa jotain pientä kivaa. Tein tälläisen kukka-aiheisen kesäkassin palkinnoksi, kangas on jotain vanhaa lakana tms. uusiokäytössä siis. Kesäkassi tai kauppakassi pienille ostoksille :) Hihnat on sen verran pitkät, että tämän voi heittää olalle ja käsiin jää hyvin tilaa vaikka jäätelölle ;)


Niin, ja kukas tämän sitten saikaan... Leena! Onnea, toivottavasti kassi on mieleinen :) Laitatko yhteystiedot sähköpostilla: aiteerisain@gmail.com

Seuraavaksihan minun piti ommella pojalle kesävaatetta... No on tämäkin kyllä kesäksi, vähän paksumpaa osastoa vain. Huomasin nimittäin, että meillä on akuutti tarve ohuehkolle hupparille. Kaveriksi tietysti housut.


Huppari on interlockia, kaavana Panda, koko 74 (ob 3/12). Housut ovat joustofroteeta, kaavana City Mouse, koko 80 (ob 4/11). En vuorittanut huppua, mukavampi näin kesällä kun on kevyt. Kavensin  vähän hihansuita ja jätin niistä rypytykset pois. Hupun reunaan laitoin aavistuksen rypytystä.


Taisin joku aika sitten luvata olla tekemättä applikaatioita vähään (pitkään) aikaan... No lupauksethan on tehty rikottaviksi ja hupparin hihaa koristaa joustofrotee-tähti. Valmistui itseasiassa aika kivuttomasti :D


Tämä setti tulee takuulla kovaan käyttöön ja sopii kivasti käytettäväksi esim. tämän aiemmin valmistuneen bodyn kanssa.


Vähän yliaurinkoinen näköjään tämä viimeinen kuva, samat sävyt ja kanttaukset näissä kuitenkin on :)
 


maanantai 3. kesäkuuta 2013

Keltaista ja pinkkiä, niistä on pienet tytöt tehty

Keltaista ja pinkkiä lupailin lisää jokin aika sitten. Sain lyhennettyä ompelujonoa ja tässä on sekalainen seurue keltapinkeröitä vaatteita.

 
Oikeastaan vain norsut ja niiden leggarit on ajateltu setiksi, muut on vain leikottu ilman sen kummempia suunnitelmia. Kyllä ne parin löytää :)


Norsujen kaava on muokattu Ottobren Raide-kaavasta mekoksi, leggarit on aimmin hyväksi havaittu muokkaus Ottobren Rosy Steps- kaavasta. Mekko kokoa 98 ja leggarit 92.


Tämän t-paidan tein oikeastaan vain kuluttaakseni tämän kankaan loppuun, eikä se edes loppunut... :D No kiva paita tuli kuitenkin. Kaavana Raide, johon on laitettu Orvokki-paidan puhvihihat, koko 98. Tykkään tästä kaava yhdistelmästä, etenkin nuo puhvihihat miellyttää tällä hetkellä kovasti.


Samat kaavat kuin yllä olevassa t-paidassa, mekoksi muokattuna, koko 98. Jotain heiniä näköjään tuli varjon muodossa mekon päälle.


Uusimmasta Ottobresta oli pakko testata Summer Sea-trikoohousuja, koko 92. En vaan ymmärrä, miksi leikkasin ne raidallisesta kankaasta... Olen nimittäin jo aiemmin tehnyt itselleni selväksi, ettei näin kaavoitettuja housuja voi tehdä raidallisesta, koska raidat ei kohtaa mitenkään päin. Ja lahkeet vieläpä syöttyy eri tavoin keskenään, koska lahkeiden sisäsauma on yhtenäinen... Eli raidat on ihan päin piip piip piip... No ehkä en katsele raitojen kohdistuksia kun neiti kirmaa näissä :D Tein näihin ihan tavalliset kaksinkertaiset resorit, alkuperäisessä oli vain yksinkertaiset (ja minä olen varmaan yksinkertainen, mutta ajatus oli mielestäni outo... :D) Niin joo, ja testasin framiloniakin näihin, vyötärölle. Ei vaan olisi välttis tarvinnut, ei ollut niin suuri tuo resorin ja housujen ero.


Ja sitten kestosuosikki Toy Dog, koko 98. Ehkä tätä tarvitaan tänä kesänä, vaikka tähän mennessä sää ei ole kyllä siitä antanut mitään viitteitä. No menee tuo varmasti vielä syksylläkin.

Nyt on neidille ommeltu niin paljon kesävaatetta, että seuraavaksi pieni mies saa jotain :) Koskahan sitä itselle...


Istutin pari kesää sitten pari pientä ja kituvaa mansikkaa laatikoon... nyt ne kasvaa rehottaa laatikon ympärilläkin.


Vieressä on toinen laatikko, jossa kasvaa ruohosipuli ja tyhjään tilaan pääsi tänä keväänä herneet. Kepit on taas virityksiä fasaanien takia :D


Hopeahärkki levittäytyy isoksi harmaaksi matoksi.


Rappioromantiikkaa vai pelkkää rappiota... Köynnöshortensia on viihtynyt hyvin, mahtaa tarvita kyllä kohta jo uutta, isompaa tukea.


Heitetääs loppuun vielä kuva-arvoitus niille, jotka jaksoivat lukea loppuun asti. Mitä kuvassa on? Oikein vastanneiden kesken arvotaan jotain pientä kivaa :) Jätähän jotain yhteystietoja jos et ole lukija :)